EERSTE RONDE KOOPINSTRUMENT 2020 VAN START

Gepubliceerd: 16 juni 2020

Iedereen die zich heeft aangemeld voor de eerste ronde in 2020 van het Koopinstrument en voldoet aan de voorwaarden is toegelaten tot deze ronde. Deze hele groep valt binnen het voor de ronde beschikbare budget van € 10 miljoen. Er is dus geen wachtlijst voor deelnemers aan deze ronde. Alle geselecteerde deelnemers kunnen hun woning verkopen aan het Woonbedrijf.

Kandidaten voor deze ronde konden zich tot 5 april aanmelden. De Nationaal Coördinator Groningen heeft vervolgens beoordeeld wie aan de criteria voldeed. Deze selectie is door de NCG overgedragen aan het Woonbedrijf. Het Woonbedrijf is inmiddels begonnen met het aanschrijven van de geselecteerden. Nu begint het proces van taxatie en het opstellen van koopovereenkomsten.

 

Twee aanvraagrondes

Het Rijk en de regionale overheden hebben onlangs nieuwe afspraken gemaakt over het Koopinstrument. Zo wordt het Koopinstrument verlengd tot en met 2024 en is het toepassingsgebied uitgebreid. Verder zijn er vanaf dit jaar twee aanvraagrondes voor het Koopinstrument in plaats van één. In september zal gestart worden met ronde 2. Voor beide aanvraagrondes is 10 miljoen euro beschikbaar.